Wij zijn de familie Weyns gaan reeds 25 jaar op vakantie naar Portiragnes-Plage. Doorheen de jaren hebben we 4 huisjes in Portiragnes-Plage gekocht omdat we het zulk een fijne vakantieplaats vinden. Portiragnes-Plage heeft voor elke leeftijd wat wils. Portiragnes ligt in de Languedocstreek, vanuit Brussel bereikbaar in minder dan 12 uur. Portiragnes-Plage ligt op 15 kilometer van Béziers en 15 kilometer van Cap d'Agde.

Portiragnes-Plage is een klein dorpje waar vooral gezinnen op vakantie komen. Onze huisjes liggen allen op wandelafstand van het (zand)strand. Tijdens de zomermaanden wordt de kust bewaakt.
Bakker, supermarkt, wijnhandelaar en restaurants zijn in de directe nabijheid.

Canal du Midi

In juli en augustus is er driemaal per week een markt waar alle verswaren kunnen aangekocht worden. Uitstappen in de omgeving zijn talrijk met grotten, wijnkelders, oesterkwekerijen, authentieke Franse dorpjes, natuurschoon, afdalingen per kano en nog veel meer.

Het Canal Du Midi loopt door Portiragnes, hierlangs ligt de ideale wandelgelegenheid. Ook fietsen en skaten in de schaduw van de platanen is bijzonder rustgevend op deze autovrije weg. In de directe nabijheid van uw vakantiewoning, ongeveer 200 meter verder, bevindt zich een natuurreservaat, waar reigers, flamingo's en andere watervogels waden.

De huisjes bevinden zich in 2 verschillende 'résidences'. Qua indeling zijn alle huisjes gelijkaardig: op de bendedenverdieping is er de living met eethoek, salon met radio en TV, open keuken (koelkast, elektrische kookplaten, koffiezet, waterkoker, microgolf) badkamer en apart toilet. Op de bovenverdieping bevinden zich de slaapkamers. Voor de huisjes is er steeds een terras met een grote tafel, ligzetels, BBQ en parasol.

De wagen wordt geparkeerd op een afgesloten parking achter de huisjes. Er is tevens mogelijkheid tot het huren van een garage. In beide résidences is er een gemeenschappelijk zwembad.